Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 10км во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

машката трка на 10км на 2009 Светско Акватичко Првенство се одржа на 22 јули на [плажата Остиа во Рим. Вкупно 48 мажи од 27 држави учлествуваа на трката.

Забелешка: Поради протест околу завршувањето н трката, резултатите беа објавени на собирот во четврток, 23 јули 2009.[1]

Резултати уреди

Место Пливач Националност Време
  Златен Томас Лурц   Германија 1:52:06.9
  Сребрен Ендрју Гемел   САД 1:52:08.3
  Бронзен Фран Крипен   САД 1:52:10.7
4 Валерио Клери   Италија 1:52:11.4
5 Брајан Рикеман   Белгија 1:52:13.1
6 Спиридон Гианиотис   Грција 1:52:13.6
7 Франциско Хосе Хервас   Шпанија 1:52:14.7
8 Трент Гримси   Австралија 1:52:14.8
9 Мазен Митволи   Египет 1:52:14.9
10 Евгениј Драцев   Русија 1:52:15.0
11 Луис Ескобар   Мексико 1:52:18.0
12 Јакуб Фичл   Чешка 1:52:24.0
13 Чаба Герчак   Унгарија 1:52:28.0
14 Арсениј Леврентиев   Португалија 1:52:28.2
15 Диего Ногуера Монтера   Шпанија 1:52:37.1
16 Антониос Фокаидис   Грција 1:52:41.3
17 Даниел Фог   Обединето Кралство 1:52:44.3
18 Сегеј Бошаков   Русија 1:52:44.5
19 иван Лопес   Мексико 1:52:45.9
20 Жилен Кодвил   Франција 1:52:47.2
21 Рајс Мајнстон   Австралија 1:52:50.2
22 Алан де Кармо   Бразил 1:52:52.2
23 Чад Хо   ЈАР 1:53:13.1
24 Бертранд Вентури   Франција 1:53:14.5
25 Адел Ел-Бехари   Египет 1:53:52.1
26 Соимон Тобин-Дагнаулт   Канада 1:53:53.9
27 Кристијан Рајчерт   Германија 1:54:09.9
28 Мајкл Дмитрев   Израел 1:54:29.6
29 Петар Стојчев   Бугарија 1:54:50.8
30 Јан Посморни   Чешка 1:55:17.4
31 Вентислав Ајдарски   Бугарија 1:55:53.5
32 Симоне Ерколи   Италија 1:56:46.3
33 Даниел Вигас   Шпанија 1:58:21.3
34 Крег Хамилтон   Обединето Кралство 1:58:55.7
35 Курт Нихаус   Костарика 1:59:25.0
36 Иван Ендерика   Еквадор 1:59:29.4
37 Филипе Даубрил   Канада 1:59:38.9
38 Марсело Рамнели Соарес   Бразил 2:00:42.2
39 Естебан Ендерика   Еквадор 2:01:48.8
40 Јосип Солдо   Хрватска 2:08:07.2
41 Томислав Солдо   Хрватска 2:12:19.8
42 Хуан Прем Бјер   Гватемала 2:20:48.2
Елгун Бабајев   Азербејџан НЗА
Руслан Болшаков   Азербејџан НЗА
Анхел Мореира   Венецуела НЗА
Игор Червински   Украина ДСК
Игор Снитко   Украина ДСК
Иван Ернандес   Шпанија ДСК

Забелешка: Резултатите од трката беа подоцна објавени поради протестот на Италија и Грција за завршувањето на Фран Крипен, кои тврдеја дека е неправилно.[2][3]

Подоцна беше одлучено дека финишот на Фран Крипен е регуларе и му беше доделен бронзен медал [4]

Наводи уреди

Надворешни врски уреди