Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - скок од 3м во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати

уреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Полуфинале Финале
Бодови Место Бодови Место Бодови Место
  Златен Хе Чонг   НР Кина 480.90 3 483.30 2 505.20 1
  Сребрен Троа Диме   САД 483.65 1 471.50 3 498.40 2
  Бронзен Александре Деспати   Канада 483.55 2 485.05 1 490.30 3
4 Занг Ксинхуа   НР Кина 472.60 4 471.00 4 487.75 4
5 Цезар Кастро   Бразил 437.45 9 456.55 6 466.90 5
6 Јахел Кастиљо   Мексико 463.95 5 452.05 8 459.90 6
7 Хавиер Иљана   Шпанија 446.85 7 454.80 7 452.10 7
8 Крис Колвил   САД 437.10 10 429.20 11 451.70 8
9 Метју Мичам   Австралија 434.35 11 467.15 5 431.30 9
10 Патрик Хаусдинг   Германија 426.05 12 434.10 10 426.45 10
11 Рубен Рос   Канада 463.00 6 434.55 9 425.30 11
12 Микеле Бенедети   Италија 445.45 8 422.00 12 415.70 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Хорхе Луис Пупо Карбаљо   Куба 399.55 15 420.60 13
14 Тимо Клами   Норвешка 405.00 14 412.35 14
15 Антон Захаров   Украина 420.35 13 397.80 15
16 Сон Сонгчел   Република Кореја 392.55 18 397.00 16
17 Џонатан Рувелкаба   Мексико 395.95 17 374.55 17
18 Виктор Мануел Торанцо   Куба 397.40 16 370.80 18
16.5 H09.5 00:55.635 O
19 Метју Росет   Франција 386.00 19
20 Дамјан Кели   Франција 385.50 20
21 Џонатан Џорфалк   Шведска 385.50 21
22 Даниел Егана   Шведска 385.20 22
23 Никола Маркони   Италија 382.30 23
24 Рамон де Меиер   Холандија 371.95 24
25 Константин Блаха   Австрија 361.10 25
26 Чарлс Калвет   Обединето Кралство 360.30 26
27 Карлос Калво   Шпанија 360.15 27
28 Александрос Манос   Грција 359.20 28
29 Јеох Кен Ни   Малезија 358.80 29
30 Бен Свајн   Обединето Кралство 356.05 30
31 Павло Розенберг   Германија 355.30 31
32 Иљја Кваша   Украина 355.05 32
33 Стефанос Папарунас   Грција 353.10 33
34 Евгениј Кузнецов   Русија 344.55 34
35 Шота Коракашвили   Грузија 344.00 35
36 Андрзеј Рзешутек   Полска 341.10 36
37 Грант Нел   Австралија 332.70 37
38 Себастија Виља Кастанеда   Колумбија 327.55 38
39 Јуриј Кунаков   Русија 326.80 39
40 Мухамед Факхру Изат   Малезија 325.25 40
41 Чола Чантурија   Грузија 323.95 41
42 Виље Вахтола   Финска 314.80 42
43 Игнас Баркаускас   Литванија 314.65 43
44 Симе Перич   Хрватска 305.20 44
45 Хорхе Санчес   Венецуела 304.15 45
46 Јури де Брујин   Холандија 292.05 46
47 Акхрад Сукран Јамјами   Индонезија 290.70 47
48 Аргенис Авларез   Доминиканска Република 279.30 48
49 Сергеј Базјук   Литванија 204.35 49
50 Фу Чен Ли   Хонгконг 200.40 50
51 Фарид Гурбанов   Азербејџан 196.80 51

Надворешни врски

уреди