Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - комбинирано тимски

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Освојувачи на медали уреди

Злато Сребро Бронза
  Шпанија
Алба Кабело
Она Корбонел
Ракел Корал
Маргалда Креспи
Андреа Фуентес
Таис Хенрикез
Паула Кламбург
Гема Мангуал
Гизела Морон
Ирина Родригес
  НР Кина
Хуечен Хуанг
Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
Лиу Оу
Луо Сји
Сјин Ше
Венјан Сун
На Ванг
Јивен Ву
Занг Сјаоху
  Канада
Мари Пјер Бодре-Гањон
Камил Боунес
Жо-Ани Фортин
Санди Гил
Кло Исак
Еве Ламурекс
Стефани Леклер
Елис Маркот
Карлин Томас
Валери Велш

Резултати уреди

Зелената ги означува финалситите

Место Нација Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен   Шпанија 97.500 1 98.333 1
  Сребрен   НР Кина 96.666 2 97.667 2
  Бронзен   Канада 96.000 3 96.167 3
4   Италија 95.000 4 95.667 4
5   Јапонија 94.667 5 94.833 5
6   Украина 93.667 6 94.334 6
7   Обединето Кралство 88.833 7 89.334 7
8   Бразил 88.333 8 88.667 8
9   Белорусија 86.833 9 87.333 9
10   Мексико 86.667 10 86.833 10
11   Холандија 86.500 11 86.500 11
12   Египет 80.834 12 80.333 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13   Германија 80.167 13

Надворешни врски уреди