Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите во Синхронизирано пливање на 2009 Светско Акватичко Првенство ќе се одржат од 18 јули до 25 јули.

Табела на медали

уреди
Место Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1   Русија 6 0 0 6
2   Шпанија 1 6 0 7
3   НР Кина 0 1 4 5
4   Канада 0 0 2 2
5   Италија 0 0 1 1
Вкупно 5 5 5 15

Резиме на медалите

уреди
Натпревање Злато Сребро Бронза
Соло технички
подробно
Наталија Ишченко
  Русија
98.667 Гема Мангуал
  Шпанија
97.833 Мари-Пјер Бодре Гањон
  Канада
96.000
Соло Слободно
подробно
Наталија Ишченко
  Русија
98.833 Гема Мангуал
  Шпанија
98.333 Беатрис Аделизи
  Италија
95.500
Дует технички
подробно
Анастасија Давидова
Светлана Ромашина
  Русија
98.667 Андреа Фуентес
Гема Мангуал
  Шпанија
97.333 Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
  НР Кина
95.667
Дует слободно
подробно
Наталија Ишченко
Светлана Ромашина
  Русија
98.833 Андреа Фуентес
Гема Мангуал
  Шпанија
98.333 Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
  НР Кина
97.000
Тим технички
подробно
  Русија 449.00   Шпанија 97.833   НР Кина 96.667
Тим слободно
подробно
  Русија 99.167   Шпанија 98.167   НР Кина 97.167
Тим комбинирано
подробно
  Шпанија 98.333   НР Кина 97.667   Канада 96.167