Пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 1500м краул во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Квалификациите за трката на 1500м жени краул на 2009 Светско Акватичко Првенство се одржа во утринската сесија на 27 јули, а финалето ќе се одржи во вечрната сесија на 28 јули на стадионот Тор Вергата во Рим.

Рекорди

уреди
Светски Рекорд
15:42.54   Кејт Зиглер Мишн Виехо   27 јуни 2007
Шампионатски Рекорд
15:53.05   Кејт Зиглер Мелбурн   27 март 2007

Квалификации

уреди
Место Име Националност Време Група Линија Забелешки
1 Лот Фрис   Данска 15:58.23 2 4
2 Кристел Корбич   Чиле 15:58.75 2 5
3 Камелија Потец   Романија 16:02.21 3 4
4 Алиса Филипи   Италија 16:04.34 3 4
5 Ерика Вељаеција Гарсија   Шпанија 16:04.78 4 5
6 Венди Трот   ЈАР 16:08.96 3 5
7 Кло Сутон   САД 16:12.56 2 3
8 Мелиса Горман   Австралија 16:16.83 2 6
9 Хејли Андерсон   САД 16:20.62 4 2
10 Маико Фуџино   Јапонија 16:21.09 3 3
11 Ајдер Санта Марија   Шпанија 16:21.75 4 3
12 Андреина Пинто   Венецуела 16:22.29 4 7
13 Рен Џуни   НР Кина 16:27.74 1 3
14 Патрисија Кастањеда Мијамото   Мексико 16:28.03 4 1
15 Грејн Марфи   Ирска 16:28.47 2 1
16 Сузан Ескобар   Мексико 16:31.30 3 8
17 Мартина Рита Карамилоњи   Италија 16:33.40 3 7
18 Изабел Харл   Германија 16:33.79 3 6
19 Нина Дитрих   Австрија 16:34.02 3 2
20 Екатерина Силверстова   Русија 16:36.37 2 2
21 Нацуми Ивашица   Јапонија 16:37.22 2 7
22 Тјаса Одер   Словенија 16:37.73 4 6
23 Нуала Марфи   Ирска 16:37.97 2 0
24 Ионела Козма   Романија 16:38.48 2 8
25 Лим Шу Ен Лунет   Сингапур 16:41.49 4 9
26 Савана Кинг   Канада 16:43.25 4 0
27 Свејн Оберсон   Швајцарија 16:44.08 3 1
28 Ирис Матеј   Швајцарија 16:51.99 3 0
29 Теја Жупан   Словенија 17:09.79 4 8
30 Чу Јун Со   Јужна Кореја 17:12.67 3 9
31 Дарнелис Ороско   Венецуела 17:31.44 1 4
32 Нада Абас   Египет 17:39.57 1 5

Надворешни врски

уреди