Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - техничко поединечно

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултат уреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен Наталија Ишченко   Русија 98.667 1 98.667 1
  Сребрен Гема Мангуал   Шпанија 97.834 2 97.833 2
  Бронзен Мари-Пјер Бодре Гањон   Канада 95.500 3 96.000 3
4 Беатрис Аделизи   Италија 93.500 4 94.667 4
5 Јупи Адачо   Јапонија 92.333 6 93.334 5
6 Дарија Лушко   Украина 92.834 5 93.167 6
7 Деспоина Соломоу   Грција 90.500 7 90.333 7
8 Џена Рандал   Обединето Кралство 89.500 8 90.166 8
9 Соња Бернандова   Чешка 88.666 9 88.667 9
10 Ана Кулкина   Казахстан 87.000 10 87.500 10
11 Стефани Џост   Швајцарија 86.333 12 87.167 11
12 Џована Стефан   Бразил 86.500 11 86.500 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Надине Брандл   Австрија 85.833 13
14 Парк Хјусун   Република Кореја 84.833 14
15 Мелани Зилич   Германија 79.833 15
16 Калина Јорданова   Бугарија 79.333 16
17 Џулиета Андреа Диаз   Аргентина 78.500 17
18 Гризел Тендеро Лјада   Куба 78.334 18
19 Анастасија Рузметова   Узбекистан 78.166 19
20 Грејси Гомес   Венецуела 77.833 20
21 Надежда Гомес   Костарика 74.833 21
22 Девах Линхир   Аруба 73.834 22
23 Ли Ренји Гајле Ечер   Сингапур 73.667 23
24 Адела Арманда Нирмала   Индонезија 72.334 24
25 Кирстин Андерсон   Нов Зеланд 71.500 25
26 Ау Линг Син Ленг   Макао 70.666 26
27 Је Ли Ченг   Австралија 70.500 27
28 Маргарита Газаријан   Ерменија 62.000 28

Надворешни врски уреди