Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - слободно во двојки

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати уреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен Наталија Ишченко
Светлана Ромашина
  Русија 99.000 1 98.833 1
  Сребрен Андреа Фуентес
Гема Мангуал
  Шпанија 97.833 2 98.333 2
  Бронзен Јанг Тингтинг
Јанг Венвен
  НР Кина 96.666 3 97.000 3
4 Мари Пјер Бодре-Гањон
Клое Исак
  Канада 95.333 4 95.833 4
5 Беатрис Аделизи
Џулија Лапи
  Италија 94.667 5 95.334 5
6 Јукико Инуи
Марико Сакаи
  Јапонија 94.500 6 94.000 6
7 Дарија Лушко
Ксенија Сидоренко
  Украина 93.500 7 93.000 7
8 Аполин Дрејфус
Лила Мисеман-Бакир
  Франција 92.000 8 92.000 8
9 Наталија Антопопулу
Деспоина Соломоу
  Грција 90.834 9 91.333 9
10 Оливија Алисон
Џена Рандал
  Обединето Кралство 89.833 10 90.667 10
11 Најара Фигуера
Лара Тексиера
  Бразил 89.000 11 89.500 11
12 Јонг Ми Ким
Ок Гјонг Ванг
  ДНР Кореја 88.167 12 88.500 12
13 Соња Бернандова
Алжбета Дуфкова
  Чешка 88.167 12 86.834

13

16.5 H09.5 00:55.635 O
14 Парк Хјуна
Парк Хјунсун
  Република Кореја 87.666 14
15 Марлена Цифуентес
Евелин Гуахардо
  Мексико 86.000 15
16 Ама Тогтаган
Амина Јармаканова
  Казахстан 85.000 16
17 Сара Америн
Стефани Џост
  Швајцарија 84.500 17
17 Надине Брандл
Елизабет Ман
  Австрија 84.500 17
19 Анастасија Мазго
Дарја Наваселскаја
  Белорусија 83.833 19
20 Естер Леви
Викторија Јармонискаја
  Израел 83.333 20
21 Рим Абд Елазим
Шаза Ел-саед
  Египет 80.333 21
22 Ана Сото
Мари Сото
  Венецуела 80.000 22
22 Вибке Јеске
Едит Зепенфилд
  Германија 80.000 22
24 Маргарета Јаковац
Кармен Пацади
  Хрватска 79.666 24
25 Јулија Глори
Јулија Кис
  Унгарија 78.333 25
26 Валентина Попова
Анастасија Рузметова
  Узбекистан 77.000 26
26 Елена Радакова
Калина Јорданова
  Бугарија 77.000 26
28 Етел Санчес
Софија Санчес
  Аргентина 76.833 28
29 Родригес Гонсалес
Дариус Родригес Лорес
  Куба 75.000 29
30 Кристина Николини
Елена Тини
  Сан Марино 74.333 30
31 Ен Пел Џоди Нг
Хул Занг
  Сингапур 71.500 31
32 Арси Сабихисма
Три Ека Сандири
  Индонезија 69.500 32
33 Чонг Ка Ленг
Лок ка Ман
  Макао 68.500 33
34 Лилит Давидијан
Маргарита Газарјан
  Ерменија 56.333 34
-- Надезда Гомес
Виолета Минитиан
  Костарика НСТ
-- Катрин Ан Абдул Хади
Злен Хуеј Ли
  Малезија НСТ

Надворешни врски уреди