Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 5км во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

42 жени од 26 земји се натпреваруваат во трката во пливање на отворено на 5км. Натпреварувањето се одржа на 21 јули 2009.

РезултатиУреди

Место Пливач Националност Време
  Златен Мелиса Горман   Австралија 56:55.8
  Сребрен Лариса Илченко   Русија 56:56.3
  Бронзен Полиана Окимото   Бразил 56:59.3
4 Јерема Рекуена Хуарес   Шпанија 57:00.8
5 Екатерина Севилерстова   Русија 57:04.7
6 Кристел Кобрич Шимпл   Чиле 57:17.1
7 Андреина Пинто Перез   Венецуела 57:29.4
8 Кејт Брукс-Петерсон   Австралија 57:42.7
9 Емили Брунман   САД 57:43.0
10 Ракел Бруни   Италија 57:43.2
11 Јана Печанова   Чешка 57:44.3
12 Олга Берешнева   Украина 57:45.5
13 Надине Пастор   Германија 57:47.8
14 Ли Сјуе   НР Кина 57:52.8
15 Емили Хансон   САД 57:53.5
16 Сван Габриеле Оберсон   Швајцарија 57:55.1
17 Џорџа Консилџио   Италија 57:55.8
18 Теја Жупан   Словенија 57:58.1
19 Брита Камрау-Корестен   Германија 58:09.0
20 Мариана Лумперта   Грција 58:09.1
21 Натали Ду Тоит   ЈАР 58:56.3
22 Корали Кодевил   Франција 59:00.8
23 Зарда Кајденас   Мексико 59:23.7
24 Ника Козаменрник   Словенија 59:25.0
25 Шарлот Вулишроф   Обединето Кралство 59:25.2
26 Патрисија Малдонадо   Венецуела 59:26.2
27 Алона Бербасова   Украина 59:27.6
28 Натали Калдас Кале   Еквадор 59:27.8
29 Аланах Џури   Нов Зеланд 59:37.5
30 Силвие Рибарова   Чешка 59:37.8
31 Катиа Барос   Еквадор 59:37.8
32 Бригит Коли   Канада 59:44.5
33 Винг Јунг Наташа Тери Танг Предлошка:ХКО 59:46.8
34 Ванеса Балог   Унгарија 59:48.5
35 Ју Ши   НР Кина 59:50.0
36 Изабел Лонго   Бразил 59:51.3
37 Доминик Друдинг   ЈАР 59:53.2
38 Надине Вилијамс   Канада 1:02:22.8
39 Синди Тоскано   Гватемала 1:08:41.9
40 Лусија Вачанова   Словачка 1:10:17.2
Карин Клашинг   Холандски Антили ДСК
Патрисија Кастанеда   Мексико ДСК

Надворешни врскиУреди