Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - синхронизирани скокови од 3м во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

РезултатиУреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Поени Место Поени Место
  Златен Квин Каи
Ванг Фенг
  НР Кина 406.59 4 467.94 1
  Сребрен Троа Диме
Кристиан Ипсен
  САД 420.57 1 445.59 2
  Бронзен Александре Деспати
Рубен Рос
  Канада 413.91 2 428.64 3
4 Никола Маркони
Томазо Маркони
  Италија 405.18 5 428.55 4
5 Стефан Фек
ПАтрик Хаусдинг
  Германија 386.94 10 426.24 5
6 Јуриј Кунаков
Дмитри Саутин
  Русија 395.94 7 416.22 6
7 Ник Робинсон-Бејкер
Бен Свајн
  Обединето Кралство 408.84 3 413.46 7
8 Хозе Гуера
Хорхе Батанкурт
  Куба 395.16 8 413.19 8
9 Дамјан Кели
Метие Росет
  Франција 404.46 6 396.09 9
10 Алехандо Ислас
Џонатан Рувалкаба
  Мексико 385.50 11 394.65 10
11 Рослан Росхаришам
Јео Кен Ни
  Малезија 394.47 9 388.77 11
12 Карлос Калво
Хавиер Илиана
  Шпанија 378.75 12 384.93 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Даниел Егана]
Џонатан Јорнфалк
  Шведска 373.71 13
14 Грант Нел
Метју Мичам
  Австралија 367.17 14
15 Александрос Манос
Стефанос Папарунас
  Грција 354.51 15
16 Јурик Де Бруијн
Рамон де Меиер
  Холандија 336.60 16
17 Шола Чантурија
Шота Коракашвили
  Грузија 335.58 17
18 Ох Ти-Таек
Сон Сонгчел
  Република Кореја 334.20 18
19 Игнас Барка Ускас
Сергеј Базјук
  Литванија 327.42 19
20 Илја Кваша
Олексеј Прикоров
  Украина 292.38 20

Надворешни врскиУреди