Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - синхронизирани скокови од 10м во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати

уреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен Хуо Линг
Лин Јуе
  НР Кина 480.06 1 482.58 1
  Сребрен Давид Будиа
Томас Фунчун
  САД 426.54 4 456.84 2
  Бронзен Џозе Гуера
Џенклер Агуер
  Куба 427.38 3 456.60 3
4 Патрик Хаусдинг
Саша Клеин
  Германија 447.24 2 455.76 4
5 Андреа Кјарабани
Франческо Дел’Уомо
  Италија 386.61 11 411.03 5
6 Квон Кјунг-Мин
Чо Кван-Хун
  Република Кореја 362.46 12 408.84 6
7 Рајли МекКоморник
Рубен Рос
  Канада 423.72 5 406.98 7
8 Иван Гарсија
Герман Санчес
  Мексико 407.28 6 400.83 8
9 Макс Брик
Том Дали
  Обединето Кралство 396.36 10 390.36 8
10 Виктор Минибаев
Иљја Захаров
  Русија 405.51 7 389.91 10
11 Ватим Каптур
Аликсандр Варламау
  Белорусија 404.07 8 385.77 11
12 Илександр Бондар
Олександр Горшковозов
  Украина 397.62 9 384.87 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Руи Марињо
Хуго Париси
  Бразил 356.01 13
14 Едиксон Контрерас
Енрике Рохас
  Венецуела 338.91 14

Надворешни врски

уреди