Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 25км во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

18 жени од 10 земји се натпреваруваат во трката во пливање на отворено на 25км. Натпреварувањето се одржа на 25 јули 2009.

Резултати уреди

Место Пливач Националност Време
  Златен Ангела Мауер   Германија 5:47:48.0
  Сребрен Ана Уварова   Русија 5:47:51.9
  Бронзен Ведерика Витале   Италија 5:47:52.7
4 Маргарита Домингез   Шпанија 5:48:37.6
5 Села Барот   Франција 5:49:00.7
6 Линзи Хеистер   Холандија 5:49:08.1
7 Мартина Грималди   Италија 5:49:36.7
8 Стефани Билер   Шпанија 5:50:08.8
9 Наталија Панкина   Русија 5:50:36.8
10 Ева Фабијан   САД 5:50:41.5
11 Емили Хансон   САД 5:53:01.6
12 Ечер Нуња Морера   Шпанија 6:06:45.7
13 Шели Кларк   Австралија 6:07:31.7
14 Кети Дитрих   Франција 6:08:27.4
15 Лили Могуел Анзурето   Мексико 6:29:49.1
-- Кејт Брукс-Петерсон   Австралија НЗА
-- Заира Карденас   Мексико НЗА
-- Ника Козамерник   Словенија НСТ

Надворешни врски уреди