Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - синхронизирани скокови од 10м во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати уреди

Зеленото ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен Чен Руолин
Ванг Ксин
  НР Кина 341.82 1 369.18 1
  Сребрен Мари Бет Дуникај
Хали Ишиматцу
  САД 313.02 4 324.66 2
  Бронзен Линг Мун Ји
Панделела Ринонг Памг
  Малезија 316.50 3 321.66 3
4 Меган Бенефито
Розелин Филион
  Канада 317.10 2 321.39 4
5 Бриони Кол
Мелиса Ву
  Австралија 308.52 5 320.58 5
6 Монике Гладинг
Меган Силвестер
  Обединето Кралство 299.16 7 306.90 6
7 Клер Фебвај
Аудреј Лабу
  Франција 297.42 8 299.28 7
8 Јозефин Милер]
Нора Субчински
  Германија 307.98 6 299.22 8
9 Паола Еспиноза
Лаура Санчес
  Мексико 283.08 12 297.00 9
10 Валентина Марочи
Бренда Спациани
  Италија 292.11 9 293.88 10
11 Наталија Гончарова
Јулија Култунова
  Русија 287.16 11 292.56 11
12 Јаима Росарио Мена Пења
Аниа Ривера Робира
  Куба 291.00 10 281.34 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Мара Елена Аикобае
Корина Поповици
  Романија 245.46 13
14 Виљо Гконгвер Кормос
Ѕофи Реисингер
  Унгарија 241.11 14

Надворешни врски уреди