Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - техничко тимски

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
  Русија
Дарија Коробова
Ана Насекина
Алкесандра Пацкевич
Викторија Шестакович
Ала Шишкина
Елизавета Степанова
Анџелика Тимана<br /Софија Волкова
  Шпанија
Она Карбонел
Ракел Корал
Маргалида Креспи
Андреа Фуентес
Таис Хенрикез
Паула Кламбург
Ирина Родригес
Кристина Салвадор
  НР Кина
Хуанг Хуечен
Јинг Тинтинг
Јинг Венвен
Ли Ку
Луо Кси
Ванг На
Ву Јивен
Занг Ксиохуан

РезултатиУреди

Зелената ги означува финалситите

Место Нација Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен   Русија 98.000 1 98.833 1
  Сребрен   Шпанија 97.500 2 97.833 2
  Бронзен   НР Кина 96.167 3 96.667 3
4   Канада 95.500 4 95.833 4
5   Јапонија 95.000 5 95.167 5
6   Италија 94.333 6 94.666 6
7   САД 93.166 7 93.333 7
8   Украина 92.333 8 92.500 8
9   Франција 91.000 9 91.167 9
10   ДНР Кореја 87.667 10 88.000 10
11   Бразил 86.834 11 86.833 11
12   Холандија 85.834 12 86.167 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13   Белорусија 85.500 13
14   Мексико 85.500 14
15   Обединето Кралство 84.666 15
16   Швајцарија 84.167 16
17   Египет 80.334 17

Надворешни врскиУреди