Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - слободно тимски

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Медалисти уреди

Злато Сребро Бронза
  Русија
Анастасија Давидова
Наталија Ишченко
Дарија Коробева
Ана Насекина
Александра Пацкевич
Светлана Ромашина
Ала Шишкина
Анжелика Тимана
  Шпанија
Она Карбонел
Ракел Корал
Маргалда Креспи
Андреа Фуентес
Таис Хенрикез
Паула Кламбург
Гема Мангуал
Ирина Родригес
  НР Кина
Хуанг Хуечен
Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
Лио Оу
Луо Кси
Ванг На
Ву Јивен
Џанг Сјаохунг

Резултат уреди

Зелената фи означува финалистите

Место Нација Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен   Русија 99,000 1 99.167 1
  Сребрен   Шпанија 98,000 2 98.167 2
  Бронзен   НР Кина 97,666 3 98.167 3
4   Канада 96,000 4 96.000 4
5   Италија 94,833 5 95.000 5
6   Јапонија 93,834 6 94.000 6
7   Франција 92,000 9 93.000 7
8   Украина 92,500 7 92.667 8
9   САД 92,167 8 91.667 9
10   ДНР Кореја 88,666 10 89.667 10
  Обединето Кралство 88,167 11 89.667 10
12   Бразил 87,834 12 88.333 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13   Мексико 85,167 13
13   Белорусија 85,167 13
15   Холандија 84,834 15
16   Швајцарија 84,334 16
17   Германија 79,833 17
18   Египет 77,333 18

Надворешни врски уреди