Џиро д’Италија 2019 - етапа 12 до етапа 21

список на статии на Викимедија

Џиро д’Италија 2019 е 102. издание на Џиро д’Италија, една од трите големи трки во велосипедизмот. Џиро започнало во Болоња со поединечен хронометар на 11 мај, а етапата 12 се одржала на 23 мај со етапа до Кунео. Трката завршила во Верона на 2 јуни.

Легенда
     Го означува предводникот во генералниот пласман      Го означува предводникот во планинскиот пласман
     Го означува предводникот во бодовниот пласман      Го означува предводникот во пласманот за млад возач
   и.в. означува дека возачот поминал низ завршната линија во иста група како оној кој го добил времето над него и поради тоа му било доделено истото завршно време.

Етапа 12

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Чезаре Бенедети Бора-Хансгрое3ч 41' 49
2.   Дамијано Карузо Бахреин Викториус+ 0
3.   Едвард Данбар Инеос Гренадиерс+ 0
4.   Џанлука Брамбила Трек-Сегафредо+ 2
5.   Ерос Капеки Судал Квик-Степ+ 6
6.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 25
7.   Матео Монтагути Андрони Џокатоли-Сидермек+ 34
8.   Томас де Гент Лото-Судал+ 2' 36
9.   Франческо Гаваци Андрони Џокатоли-Сидермек+ 2' 36
10.   Мануел Сени Бардијани ЦСФ+ 2' 38
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Јан Поланц  ОАЕ Емирати48ч 49' 40
2.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 4' 07
3.   Валерио Конти ОАЕ Емирати+ 4' 51
4.   Ерос Капеки Судал Квик-Степ+ 5' 02
5.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 5' 51
6.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 6' 02
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 7' 00
8.   Ричард Карапас Мовистар+ 7' 23
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 7' 30
10.   Хју Карти  ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 7' 33
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин5ч 34' 40
2.   Микел Ниеве Тим Џејко АИУла+ 35
3.   Микел Ланда Мовистар+ 1' 20
4.   Ричард Карапас Мовистар+ 1' 38
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 1' 45
6.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 2' 07
7.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 57
8.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 2' 57
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 3' 34
10.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 3' 50
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Јан Поланц  ОАЕ Емирати54ч 28' 59
2.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 25
3.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 56
4.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 06
5.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 4' 09
6.   Ричард Карапас Мовистар+ 4' 22
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 4' 28
8.   Микел Ланда Мовистар+ 5' 08
9.   Павел Сиваков  Инеос Гренадиерс+ 7' 13
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 7' 48
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас Мовистар4ч 02' 23
2.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 1' 32
3.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 54
4.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 1' 54
5.   Микел Ланда Мовистар+ 1' 54
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 1' 54
7.   Павел Сиваков  Инеос Гренадиерс+ 1' 54
8.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 1' 54
9.   Џо Домбровски ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 54
10.   Дамијано Карузо Бахреин Викториус+ 2' 01
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар58ч 35' 34
2.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 7
3.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 47
4.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 2' 10
5.   Микел Ланда Мовистар+ 2' 50
6.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 58
7.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 3' 29
8.   Павел Сиваков  Инеос Гренадиерс+ 4' 55
9.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 5' 28
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 5' 30
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Дарио Каталдо Астана Казахстан Тим5ч 48' 15
2.   Матија Катанео Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
3.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 11
4.   Хју Карти ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 11
5.   Ричард Карапас  Мовистар+ 11
6.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 11
7.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 36
8.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 36
9.   Доменико Поцовиво Бахреин Викториус+ 36
10.   Микел Ланда Мовистар+ 36
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар64ч 24' 00
2.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 47
3.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 47
4.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 2' 35
5.   Микел Ланда Мовистар+ 3' 15
6.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 38
7.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 4' 12
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 5' 24
9.   Павел Сиваков  Инеос Гренадиерс+ 5' 48
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 5' 55
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Џулио Чиконе  Трек-Сегафредо5ч 36' 24
2.   Јан Хирт Астана Казахстан Тим+ 0
3.   Фаусто Маснада Андрони Џокатоли-Сидермек+ 1' 20
4.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 41
5.   Хју Карти ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 41
6.   Ричард Карапас  Мовистар+ 1' 41
7.   Микел Ланда Мовистар+ 1' 41
8.   Џо Домбровски ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 41
9.   Дамијано Карузо Бахреин Викториус+ 1' 49
10.   Матија Катанео Андрони Џокатоли-Сидермек+ 2' 03
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар70ч 02' 05
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 47
3.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 09
4.   Микел Ланда Мовистар+ 3' 15
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 00
6.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 5' 40
7.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 6' 17
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 6' 46
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 7' 51
10.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 8' 06
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Нан Петер АГ2Р Ситроен Тим4ч 41' 34
2.   Естебан Чавес Тим Џејко АИУла+ 1' 34
3.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 1' 51
4.   Фаусто Маснада Андрони Џокатоли-Сидермек+ 1' 51
5.   Кристс Нејландс Израелска велосипедска академија+ 1' 51
6.   Танел Кангерт ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 02
7.   Валерио Конти ОАЕ Емирати+ 2' 08
8.   Џанлука Брамбила Трек-Сегафредо+ 2' 08
9.   Крис Хамилтон Тим ДСМ+ 2' 22
10.   Андреа Вендраме Андрони Џокатоли-Сидермек+ 2' 34
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар74ч 48' 18
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 54
3.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 16
4.   Микел Ланда Мовистар+ 3' 03
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 07
6.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 6' 17
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 6' 48
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 7' 13
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 8' 21
10.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 8' 59
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Дамијано Чима Нипо-Вини Фантини-Фезане4ч 56' 04
2.   Паскал Акерман Бора-Хансгрое+ 0
3.   Симоне Консони ОАЕ Емирати+ 0
4.   Флоријан Сенешал Судал Квик-Степ+ 0
5.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
6.   Мануел Белети Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
7.   Давиде Чимолаи Израелска велосипедска академија+ 0
8.   Арно Демар  Групама-ФДЖ+ 0
9.   Шон Бенет ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
10.   Мирко Маестри Бардијани ЦСФ+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар79ч 44' 22
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 54
3.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 16
4.   Микел Ланда Мовистар+ 3' 03
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 07
6.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 6' 17
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 6' 48
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 7' 13
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 8' 21
10.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 8' 59
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Естебан Чавес Тим Џејко АИУла4ч 01' 31
2.   Андреа Вендраме Андрони Џокатоли-Сидермек+ 10
3.   Амаро Антунес ССС Team+ 12
4.   Џовани Карбони Бардијани ЦСФ+ 24
5.   Питер Сери Судал Квик-Степ+ 32
6.   Франсоа Бидар АГ2Р Ситроен Тим+ 35
7.   Марко Канола Нипо-Вини Фантини-Фезане+ 1' 02
8.   Мануеле Боаро Астана Казахстан Тим+ 1' 37
9.   Мануел Сени Бардијани ЦСФ+ 1' 53
10.   Оливје Ле Гак Групама-ФДЖ+ 2' 33
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар83ч 52' 22
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 54
3.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 16
4.   Микел Ланда Мовистар+ 3' 03
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 07
6.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 5' 33
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 6' 48
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 7' 17
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 8' 27
10.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 10' 06
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Пељо Билбао Астана Казахстан Тим5ч 46' 02
2.   Микел Ланда Мовистар+ 0
3.   Џулио Чиконе  Трек-Сегафредо+ 2
4.   Ричард Карапас  Мовистар+ 4
5.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 4
6.   Танел Кангерт ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 15
7.   Микел Ниеве Тим Џејко АИУла+ 15
8.   Валентен Мадуа Групама-ФДЖ+ 25
9.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 44
10.   Доменико Поцовиво Бахреин Викториус+ 44
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар89ч 38' 28
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 54
3.   Микел Ланда Мовистар+ 2' 53
4.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 3' 16
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 51
6.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 7' 18
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 7' 28
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 8' 01
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 9' 11
10.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 12' 50
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Чад Хејга Тим ДСМ22' 07
2.   Виктор Кампенертс Лото-Судал+ 4
3.   Томас де Гент Лото-Судал+ 6
4.   Дамијано Карузо Бахреин Викториус+ 9
5.   Тобијас Лудвигсон Групама-ФДЖ+ 11
6.   Јосеф Черни ССС Team+ 11
7.   Пељо Билбао Астана Казахстан Тим+ 17
8.   Матија Катанео Андрони Џокатоли-Сидермек+ 20
9.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 23
10.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 26
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Ричард Карапас  Мовистар90ч 01' 47
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 05
3.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 2' 30
4.   Микел Ланда Мовистар+ 2' 38
5.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 5' 43
6.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 6' 56
7.   Мигел Анхел Лопес  Астана Казахстан Тим+ 7' 26
8.   Сајмон Јејтс Тим Џејко АИУла+ 7' 49
9.   Павел Сиваков Инеос Гренадиерс+ 8' 56
10.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 12' 14
11.   Хју Карти ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 16' 36
12.   Џо Домбровски ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 20' 12
13.   Валентен Мадуа Групама-ФДЖ+ 21' 59
14.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 22' 38
15.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 22' 38
16.   Џулио Чиконе  Трек-Сегафредо+ 27' 19
17.   Микел Ниеве Тим Џејко АИУла+ 27' 46
18.   Танел Кангерт ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 30' 11
19.   Доменико Поцовиво Бахреин Викториус+ 33' 40
20.   Фаусто Маснада Андрони Џокатоли-Сидермек+ 34' 52
Извор: ProCyclingStats


Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди