Тим ДСМ

германска велосипедска екипа

Тим Санвеб (кратенка според UCI: SUN) — германска професионална друмска велосипедска екипа, која учествува во Светската турнеја и на некои континентални трки. Екипата е предводена од Иван Шпекенбринк и ги користи велосипедите Џајант.

Тим Џајант-Алпецин
Инфомации за тимот
UCI кодSUN
ЛоциранХоландија (2005–2014)
Германија (2015–)
Основан2005 (2005)
СтатусПрофесионална континентална екипа (2005–2012)
UCI World Tour екипа (2013–)
ВелосипедиКолнаго (2005)
Кога (2006–2011)
Фелт (2012)
Џајант (2013– )
Клучни кадри
Извршен директорИван Шпекенбринк
Историја на тимското име
2005
2006–2011
2012
2012–2014
2014
2015–2016
2017–
Шимано-Мемори Корп
Скил Шимано
Проџект 1т4и
Аргос-Шимано
Џајант-Шимано
Тим Џајант-Алпецин
Тим Санвеб
Дрес на Тим ДСМ
Дрес на Тим ДСМ

Дрес

Состав на екипата уреди

2016 уреди

Велосипедист Датум на раѓање
  Никијас Арнт (ГЕР) (1991-11-18)18 ноември 1991 (воз. 24)
  Варан Баргиј (ФРА) (1991-10-28)28 октомври 1991 (воз. 24)
  Макс Валшајд (ГЕР) (1993-06-13)13 јуни 1993 (воз. 22)
  Ларс ван дер Хар (ХОЛ) (1991-07-23)23 јули 1991 (воз. 24)
  Зико Вејтенс (БЕЛ) (1991-09-29)29 септември 1991 (воз. 24)
  Том Велерс (ХОЛ) (1984-09-14)14 септември 1984 (воз. 31)
  Зимон Гешке (ГЕР) (1986-03-13)13 март 1986 (воз. 29)
  Џон Дегенколб (ГЕР) (1989-01-07)7 јануари 1989 (воз. 26)
  Берт де Бакер (БЕЛ) (1984-04-02)2 април 1984 (воз. 31)
  Кун де Корт (ХОЛ) (1982-09-08)8 септември 1982 (воз. 33)
  Том Димулен (ХОЛ) (1990-11-11)11 ноември 1990 (воз. 25)
  Серен Краг Андерсен (ДАН) (1994-08-10)10 август 1994 (воз. 21)
  Рој Курверс (ХОЛ) (1979-12-27)27 декември 1979 (воз. 36)
  Тобијас Лудвигсон (ШВЕ) (1991-02-22)22 февруари 1991 (воз. 24)
Велосипедист Датум на раѓање
  Фредрик Лудвигсон (ШВЕ) (1994-04-28)28 април 1994 (воз. 21)
  Синдре Лунке (НОР) (1993-04-17)17 април 1993 (воз. 22)
  Сам Омен (ХОЛ) (1995-08-15)15 август 1995 (воз. 20)
  Георг Прајдлер (АВТ) (1990-06-17)17 јуни 1990 (воз. 25)
  Рамон Синкелдам (ХОЛ) (1989-02-09)9 февруари 1989 (воз. 26)
  Том Стамснејдер (ХОЛ) (1985-05-15)15 мај 1985 (воз. 30)
  Алберт Тимер (ХОЛ) (1985-06-13)13 јуни 1985 (воз. 30)
  Лауренс тен Дам (ХОЛ) (1980-11-13)13 ноември 1980 (воз. 35)
  Кејлеб Ферли (САД) (1987-02-19)19 февруари 1987 (воз. 28)
  Јоханес Фрелингер (ГЕР) (1985-06-09)9 јуни 1985 (воз. 30)
  Чад Хејга (САД) (1988-08-26)26 август 1988 (воз. 27)
  Ѓи Ченг (КИН) (1987-07-15)15 јули 1987 (воз. 28)
  Картер Џонс (САД) (1989-02-27)27 февруари 1989 (воз. 26)

2017 уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Никијас Арнт 18 ноември 1991
  Варан Баргиј 28 октомври 1991CC Étupes (2012)
  Фил Баухаус 8 јули 1994Бора-Хансгрое (2016)
  Рој Курверс 27 декември 1979Van Hemert Groep-DJR (2007)
  Берт де Бакер 2 април 1984Тим ДСМ (2008)
  Том Димулен 11 ноември 1990Rabobank Development (2011)
  Јоханес Фрелингер 9 јуни 1985Milram (2010)
  Зимон Гешке 13 март 1986KED-Stevens Radteam Berlin (2008)
  Чад Хејга 26 август 1988Хјуман Пауеред Хелт (2013)
  Крис Хамилтон  18 мај 1995Team BridgeLane (2016)
  Ленард Хофстеде 29 декември 1994Rabobank Development (2016)
  Ленард Кемна 9 септември 1996Штелтинг Сервис Груп (2016)
  Вилко Келдерман 25 март 1991Џамбо-Висма (2016)
  Серен Краг Андерсен 10 август 1994Waoo (2015)
  Синдре Лунке 17 април 1993Joker Fuel of Norway (2015)
  Мајкл Метјус  26 септември 1990Тим Џејко АИУла (2016)
  Сам Омен 15 август 1995Rabobank Development (2015)
  Георг Прајдлер 17 јуни 1990Ново Нордиск (2012)
  Рамон Синкелдам 9 февруари 1989Rabobank Development (2011)
  Том Стамснејдер 15 мај 1985Трек-Сегафредо (2011)
  Лауренс тен Дам 13 ноември 1980Џамбо-Висма (2015)
  Мике Тенисен 25 август 1992Џамбо-Висма (2016)
  Алберт Тимер 13 јуни 1985Löwik Meubelen (2006)
  Зико Вејтенс 29 септември 1991Топспорт Вландерен-Балоас (2014)
  Макс Валшајд 13 јуни 1993Team Lotto-Kern Haus PSD Bank (2015)
  Макс Кантер  (1 авг–31 дек, стажант)22 октомври 1997LKT Team Brandenburg (2016)
  Leon Rohde  (1 авг–31 дек, стажант)10 мај 1995LKT Team Brandenburg (2016)
Извор: UCI

Фуснота: Никијас Арнт 

2018 уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Серен Краг Андерсен 10 август 1994
  Никијас Арнт 18 ноември 1991LKT Team Brandenburg (2012)
  Фил Баухаус 8 јули 1994Бора-Хансгрое (2016)
  Рој Курверс 27 декември 1979Van Hemert Groep-DJR (2007)
  Том Димулен 11 ноември 1990Rabobank Development (2011)
  Јоханес Фрелингер 9 јуни 1985Milram (2010)
  Зимон Гешке 13 март 1986KED-Stevens Radteam Berlin (2008)
  Чад Хејга 26 август 1988Хјуман Пауеред Хелт (2013)
  Крис Хамилтон  18 мај 1995Team BridgeLane (2016)
  Џеј Хиндли 5 мај 1996Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Ленард Хофстеде 29 декември 1994Rabobank Development (2016)
  Ленард Кемна 9 септември 1996Штелтинг Сервис Груп (2016)
  Вилко Келдерман 25 март 1991Џамбо-Висма (2016)
  Мајкл Метјус  26 септември 1990Тим Џејко АИУла (2016)
  Сам Омен 15 август 1995Rabobank Development (2015)
  Том Стамснејдер 15 мај 1985Трек-Сегафредо (2011)
  Мајкл Сторер 28 февруари 1997Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Лауренс тен Дам 13 ноември 1980Џамбо-Висма (2015)
  Мике Тенисен 25 август 1992Џамбо-Висма (2016)
  Едвард Тенс 30 април 1991Трек-Сегафредо (2017)
  Мартејн Тусвелд 9 септември 1993Ромпот-Недерландсе Лотереј (2017)
  Луј Вервеке 6 октомври 1993Лото-Судал (2017)
  Макс Валшајд 13 јуни 1993Team Lotto-Kern Haus PSD Bank (2015)
Извор: UCI

Фуснота: Серен Краг Андерсен 

2019 уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Том Димулен 11 ноември 1990
  Николас Роуш 3 јули 1984ССС Team (2018)
  Чад Хејга 26 август 1988Хјуман Пауеред Хелт (2013)
  Вилко Келдерман 25 март 1991Џамбо-Висма (2016)
  Асбјерн Краг Андерсен 9 април 1992Waoo (2018)
  Серен Краг Андерсен 10 август 1994Waoo (2015)
  Никијас Арнт 18 ноември 1991LKT Team Brandenburg (2012)
  Јан Бакелантс 14 февруари 1986АГ2Р Ситроен Тим (2018)
  Кес Бол 27 јули 1995SEG Racing Academy (2018)
  Рој Курверс 27 декември 1979Van Hemert Groep-DJR (2007)
  Јоханес Фрелингер 9 јуни 1985Milram (2010)
  Крис Хамилтон  18 мај 1995Team BridgeLane (2016)
  Џеј Хиндли 5 мај 1996Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Марк Хирши 24 август 1998Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Ленард Кемна 9 септември 1996Штелтинг Сервис Груп (2016)
  Макс Кантер 22 октомври 1997Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Мајкл Метјус  26 септември 1990Тим Џејко АИУла (2016)
  Јорис Ниувенејс 11 февруари 1996Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Сам Омен 15 август 1995Rabobank Development (2015)
  Каспер Педерсен 15 март 1996Аква Блу Спорт (2018)
  Роберт Пауер 11 мај 1995Тим Џејко АИУла (2018)
  Мајкл Сторер 28 февруари 1997Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Мартејн Тусвелд 9 септември 1993Ромпот-Недерландсе Лотереј (2017)
  Луј Вервеке 6 октомври 1993Лото-Судал (2017)
  Макс Валшајд 13 јуни 1993Team Lotto-Kern Haus PSD Bank (2015)
  Флоријан Шторк  (27 мар–31 дек)27 април 1997Development Team dsm-firmenich PostNL (2019)
Извор: UCI

Фуснота: Том Димулен 

2020 уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Тимен Аренсман  (1 јул–31 дек)4 декември 1999
  Никијас Арнт 18 ноември 1991LKT Team Brandenburg (2012)
  Тиш Бенот 11 март 1994Лото-Судал (2019)
  Кес Бол 27 јули 1995SEG Racing Academy (2018)
  Алберто Даинесе 25 март 1998SEG Racing Academy (2019)
  Нико Денц 15 февруари 1994АГ2Р Ситроен Тим (2019)
  Марк Донован 3 април 1999Wiggins (2019)
  Нилс Екхоф 23 јануари 1998Development Team dsm-firmenich PostNL (2019)
  Феликс Гал 27 февруари 1998Development Team dsm-firmenich PostNL (2019)
  Чад Хејга 26 август 1988Хјуман Пауеред Хелт (2013)
  Крис Хамилтон  18 мај 1995Team BridgeLane (2016)
  Џеј Хиндли 5 мај 1996Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Макс Кантер 22 октомври 1997Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Марк Хирши 24 август 1998Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Вилко Келдерман 25 март 1991Џамбо-Висма (2016)
  Асбјерн Краг Андерсен 9 април 1992Waoo (2018)
  Серен Краг Андерсен 10 август 1994Waoo (2015)
  Мајкл Метјус  26 септември 1990Тим Џејко АИУла (2016)
  Јорис Ниувенејс 11 февруари 1996Development Team dsm-firmenich PostNL (2018)
  Сам Омен 15 август 1995Rabobank Development (2015)
  Каспер Педерсен 15 март 1996Аква Блу Спорт (2018)
  Роберт Пауер 11 мај 1995Тим Џејко АИУла (2018)
  Николас Роуш 3 јули 1984ССС Team (2018)
  Мартин Салмон 29 октомври 1997Development Team dsm-firmenich PostNL (2019)
  Мајкл Сторер 28 февруари 1997Mitchelton–BikeExchange (2017)
  Флоријан Шторк 27 април 1997Development Team dsm-firmenich PostNL (2019)
  Јаша Зитерлин 4 ноември 1992Мовистар (2019)
  Мартејн Тусвелд 9 септември 1993Ромпот-Недерландсе Лотереј (2017)
  Илан ван Вилдер 14 мај 2000Lotto Dstny Development Team (2019)
Извор: UCI

Фуснота: Тимен Аренсман 

Надворешни врски уреди