Бардијани-ЦСФ

италијанска велосипедска екипа

Бардијани-ЦСФ (кратенка според UCI: BAR) — професионална континентална велосипедска екипа основана во Италија, која учествува на континенталните трки и добива специјални покани на трки од Светската турнеја.[1] Екипата е предводена од Бруно Ревербери со поддршка од спортските директори Фабијано Фонтанели и Роберто Ревербери. Ревербери ја предводел екипата од 1982 година, кога започнале како Термолан. Навигаре бил спонзор повремено од 1990 година, кога екипата била наречена Италбонифика-Навигаре. Моменталниот главен спонзор, Бардијани Валволе, се приклучил во 2013 година, пред ЦСФ Груп (2008–12) и Черамика Панарија (2000–2007), како главни спонзори.

Бардијани-ЦСФ
Bardiani–CSF logo.png
Инфомации за тимот
UCI кодBAR
ЛоциранИталија
Основан1982 (1982)
СтатусПрофесионална континентална екипа
ВелосипедиМЧиполини
Клучни кадри
Извршен директорРоберто Ревербери
Историја на тимското име
1982–1983
1984–1986
1987–1989
1990–1992
1993–1995
1996
1997–1998
1999
2000
2001–2003
2004
2005–2007
2008–2009
2010–2011
2012
2013

2014–
Термолан
Сантини
Селка
Италбонифика-Навигаре
Навигаре-Блу Сторм
Скрињо-Блу Сторм
Скрињо-Герне
Навигаре-Герне
Черамика Панарија-Герне
Черамике Панарија-Фјордо
Черамике Панарија-Маргрес
Черамика Панарија-Навигаре
ЦСФ Груп-Навигаре
Колнаго-ЦСФ Инокс
Колнаго-ЦСФ Бардијани
Бардијани Валволе-ЦСФ Инокс
Бардијани-ЦСФ
Дрес на Бардијани-ЦСФ

Дрес

Состав на екипатаУреди

2018Уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Винченцо Албанезе 12 ноември 1996Hopplà-Petroli Firenze (2016)
  Симоне Андреета 30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Енрико Барбин 4 март 1990Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2012)
  Михаел Брешани 20 декември 1994
  Лука Вакерман 13 март 1992Al Nasr Dubaï (2016)
  Андреја Гвардини 12 јуни 1989ОАЕ Емирати (2017)
  Џовани Карбони 31 август 1995Colpack (2017)
  Мирко Маестри 26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
  Марко Маронезе 25 декември 1994Zalf Euromobil Désirée Fior (2016)
  Умберто Орсини 6 декември 1994
  Лоренцо Рота 23 мај 1995Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2015)
  Даниел Савини 26 септември 1997Maltinti Lampadari-Banca di Cambiano (2017)
  Мануел Сени 11 март 1992БМЦ Рејсинг Тим (2017)
  Паоло Симион 10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
  Симоне Стербини 11 декември 1993
  Алесандро Тонели 29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Џулио Чиконе 20 декември 1994Colpack (2015)
Извор: UCI

2017Уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Едоардо Ѕардини 2 ноември 1989Colpack (2012)
  Винченцо Албанезе 12 ноември 1996Hopplà-Petroli Firenze (2016)
  Симоне Андреета 30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Енрико Барбин 4 март 1990Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2012)
  Никола Боем 27 септември 1989Zalf Euromobil Désirée Fior (2012)
  Михаел Брешани  (1 јун–31 дек)20 декември 1994
  Лука Вакерман 13 март 1992Al Nasr Dubaï (2016)
  Симоне Веласко 2 декември 1995Zalf Euromobil Désirée Fior (2015)
  Мирко Маестри 26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
  Марко Маронезе 25 декември 1994Zalf Euromobil Désirée Fior (2016)
  Умберто Орсини  (1 авг–31 дек, стажант)6 декември 1994
  Николо Пачиноти 5 февруари 1995Hopplà-Petroli Firenze (2016)
  Стефано Пираци  (1 јан–19 мај, Фуснота)11 март 1987
  Лоренцо Рота 23 мај 1995Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2015)
  Никола Руфони  (1 јан–19 мај, Фуснота)14 декември 1990Colpack (2013)
  Паоло Симион 10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
  Симоне Стербини 11 декември 1993
  Алесандро Тонели 29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Лоренцо Фортунато  (1 авг–31 дек, стажант)9 мај 1996
  Џулио Чиконе 20 декември 1994Colpack (2015)
Извор: UCI

Фуснота: Стефано Пираци , отпуштен поради допинг
Фуснота: Никола Руфони , отпуштен поради допинг

2016Уреди

 Состав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
  Едоардо Ѕардини 2 ноември 1989Colpack (2012)
  Симоне Андреета 30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Енрико Барбин 4 март 1990Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2012)
  Никола Боем 27 септември 1989Zalf Euromobil Désirée Fior (2012)
  Франческо Мануел Бонџорно 1 септември 1990
  Симоне Веласко 2 декември 1995Zalf Euromobil Désirée Fior (2015)
  Сони Колбрели 17 мај 1990
  Мирко Маестри 26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
  Стефано Пираци 11 март 1987
  Лоренцо Рота 23 мај 1995Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2015)
  Никола Руфони 14 декември 1990Colpack (2013)
  Паоло Симион 10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
  Лука Стербини 12 ноември 1992
  Симоне Стербини 11 декември 1993
  Алесандро Тонели 29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
  Џулио Чиконе 20 декември 1994Colpack (2015)
  Лука Чирико 16 јули 1992Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (2014)
Извор: UCI

2015Уреди

Велосипедист Датум на раѓање
  Симоне Андреета (ИТА) 30 август 1993 (1993-08-30) (28 г.)
  Енрико Барбин (ИТА) 4 март 1990 (1990-03-04) (32 г.)
  Енрико Батаљин (ИТА) 17 ноември 1989 (1989-11-17) (32 г.)
  Никола Боем (ИТА) 27 септември 1989 (1989-09-27) (32 г.)
  Франческо Мануел Бонџорно (ИТА) 1 септември 1990 (1990-09-01) (31 г.)
  Едоардо Ѕардини (ITA) 2 ноември 1989 (1989-11-02) (32 г.)
  Сони Колбрели (ИТА) 17 мај 1990 (1990-05-17) (32 г.)
  Андреја Манфреди (ИТА) 10 февруари 1992 (1992-02-10) (30 г.)
  Стефано Пираци (ИТА) 11 март 1987 (1987-03-11) (35 г.)
Велосипедист Датум на раѓање
  Андреја Пјекеле (ИТА) 29 јуни 1987 (1987-06-29) (35 г.)
  Никола Руфони (ИТА) 14 декември 1990 (1990-12-14) (31 г.)
  Паоло Симион (ИТА) 10 октомври 1992 (1992-10-10) (29 г.)
  Лука Стербини (ИТА) 12 ноември 1992 (1992-11-12) (29 г.)
  Симоне Стербини (ИТА) 11 декември 1993 (1993-12-11) (28 г.)
  Алесандро Тонели (ИТА) 29 мај 1992 (1992-05-29) (30 г.)
  Лука Чирико (ИТА) 16 јули 1992 (1992-07-16) (30 г.)

НаводиУреди

  1. „Бардијани –ЦСФ Про Тим е подготвен за 2014“. Бардијани Валволе-ЦСФ Инокс. Aster Sport Ltd. 11 ноември 2013. Посетено на 10 јануари 2014.

Надворешни врскиУреди