Ден на бугарската просвета и култура и на словенската писменостУреди

Благодарам за известувањето, може мала помош каде треба да повикам да се избрише страницата, бидејќи нема никакви релелвантни извори туку е креирана да создаде забунуа кај макеоднските читатели на википедија, со цел давање Бугарски акцент на светите браќа Кирил и Методиј? --Forbidden History (разговор) 13:52, 4 ноември 2020 (CET)

Предлошката треба да се додаде на врвот од самата статија наместо на нејзината страница за разговор. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:59, 4 ноември 2020 (CET)

Fountain toolУреди

Dear organizers,

According to the technique's limitation, WAM international team only collect the qualified WAM participant list from Fountain tool. If you are not familiar with Fountain tool we provide you a tutorial for it. If it's difficult to use Fountain tool to hold WAM in your Wikipedia please feel free to let us know. We can discuss the potential solution for event asap.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2020.11

бришење статијаУреди

Здраво, дали може да ја избришете следната статија Корисник:Vikipedijanka/Луоху Комерцијален Град, и да ги проверите ситните промени кои ги имам направено деновиве на постоечки статии? Благодарам и поздрав. --Vikipedijanka (разговор) 22:14, 9 ноември 2020 (CET)

 Ок Избришано.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:17, 10 ноември 2020 (CET)

предлог тема за уредувањеУреди

Здраво, категоријава мислам дека може да биде надополнета со новосоздадени статии, доколку до сега не е организирано уредување на оваа тема. Поздрав --Vikipedijanka (разговор) 22:07, 11 ноември 2020 (CET)

Веќе се организирани два уредувачки дена на таа тема, а вториот беше пред помалку од два месеца. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:06, 11 ноември 2020 (CET)

дупла статијаУреди

Корисник:95.156.23.62/Лилјана Манева треба да се избрише бидејќи веќе постои Лилјана Манева. Поздрав --77.28.235.204 (разговор) 00:30, 25 ноември 2020 (CET)

дупла статијаУреди

Озборувачка треба да се избрише бидејќи веќе постои Озборувачка (ТВ серија). Поздрав. --77.29.28.194 (разговор) 23:43, 28 ноември 2020 (CET)

 Ок Избришано.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:48, 28 ноември 2020 (CET)

преместувањеУреди

Дали може страницава Правен факултет - Кочани да ја преместите на Правен факултет - Штип, бидејќи неколку години седиштето на факултетот е преместено во Штип? --77.29.170.94 (разговор) 23:36, 29 ноември 2020 (CET)

 Ок Преместено.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:44, 29 ноември 2020 (CET)

предлог тема за уредувањеУреди

Здраво. Следните две предлошки Предлошка:Знамиња на македонските општини и Предлошка:Грбови на македонските општини може да се искористат како предлог за уредување на нови статии. Воедно, во двете предлошки има разлика меѓу Дебрца и Дебарца, па би ве замолила да ги поправите овие два поими онаму каде се погрешно употребени на Википедија. Поздрав --77.29.170.94 (разговор) 00:50, 30 ноември 2020 (CET)

Дупла статијаУреди

Посреден софтвер или Посредничка програмска опрема, едната треба да се избрише. Поздрав --77.28.238.226 (разговор) 15:40, 1 декември 2020 (CET)

Системот HACCP или HACCP
Додадов предлошки за спојување. Потребно е најпрвин да се разгледа дали има содржина којашто може да се задржи од статиите коишто ќе бидат избирашни.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:38, 1 декември 2020 (CET)
Тогаш погледнете ги и овие две [1]. Поздрав --77.28.238.226 (разговор) 22:43, 1 декември 2020 (CET)

A request for translationУреди

Здраво

I'm reaching out to you because you have translated a part of the Community Wishlist Survey documentation. The Survey needs you again. I'd be grateful if you helped with the following:

  1. Invitation for voting - this is essential and should be translated as soon as possible
  2. CentralNotice banner - this has been translated to many languages and just a review may be enough
  3. All the rest of the related documentation - might be good to get this translated, but is of the lowest priority.

I've also prepared a Translation hub with colourful tables to coordinate the translations. You might find that useful.

That's it! If you have any questions, please ask!

I believe your contributions will make it possible for more people to vote and get their wishes granted. Thank you in advance!

SGrabarczuk (WMF)

07:11, 3 декември 2020 (CET)

дупла статијаУреди

Здраво, погледнете ги овие две Хемиска реакција и Хемиски реакции и равенки, на англиската Википедија постојат две одвоени статии, en:Chemical equation и en:Chemical reaction, така што едната македонска статија е поврзана со соодветната англиска, а другата македонска статија поврзува два поими во една статија, но содржински не е квалитетна па одлучете дали ќе ја избришете, или преименувате во Хемиска равенка, која според мене е посоодветна според нејзината содржина. Поздрав --77.29.29.80 (разговор) 15:08, 5 декември 2020 (CET)

Родова еднаквост и Еднаков третман за жените и за мажите, втората статија е содржана во првата --77.29.29.80 (разговор) 15:54, 5 декември 2020 (CET)
Википедија:Show preview, страницава е направена без да се однесува на нешто конкретно и треба да се избрише.
Реченицата од статијата Еднаков третман за жените и за мажите ја префрлив во Родова еднаквост и статијата сега пренасочува кон неа. Другите две ги избришав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:44, 5 декември 2020 (CET)
Оптимизација на пребарувачи и Оптимизација за пребарувачи, втората треба да се избрише.
Кредитна картица да се преименува во Кредитна картичка.
Во ред се сите овие укажувања досега и постапено е по нив, но целата работа би се извршувала многу поефикасно доколку се додаваат предлошките {{бришење}} и {{спојување}} на врвот од статиите отколку да се пишува на кориснички страници за разговор затоа што така би можеле да бидат видени од целата заедница. Освен тоа, мој совет е да создадете корисничка сметка и да придонесувате од неа затоа што нуди многу погодности и би ни ја олеснила комуникацијата. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:12, 5 декември 2020 (CET)

annotice и sitenoticeУреди

Здраво, овие водат кон кавадаречко, треба да се пренасочат кон демиркаписко. Поздрав --77.28.233.247 (разговор) 13:43, 7 декември 2020 (CET)

Wikipedia Asian Month 2020Уреди

Dear organizers,

Many thanks for all your dedication and contribution of meta:Wikipedia Asian Month 2020. We are here welcome you update the judge member list, status and ambassador list for Wikipedia Asian Month 2020. Here will be two round of qualified participants' address collection scheduled: January 1st and January 10th 2021. To make sure all the qualified participants can receive their awards, we need your kind help.

If you need some assistance, please feel free to contact us via sending email to info@asianmonth.wiki. To reduce misunderstanding, please contact us in English.

Happy New Year and Best wishes,

Wikipedia Asian Month International Team, 2020.12

Свети ЈосифУреди

Здраво Кирил. Те молам провери ја статијата повторно. Направив целосна обработка. Се надевам сега е во ред :) Andrew012p (разговор) 14:00, 13 јануари 2021 (CET)

Здраво Kирил. Поправив и додадов нови рботи во статијата Свети Јосиф. Што мислиш сега? Дали може да биде избрана? Andrew012p (разговор) 17:55, 25 јануари 2021 (CET)

Ќе ја разгледам статијата и ќе ти пишам. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:15, 26 јануари 2021 (CET)

Wikipedia Asian Month 2020Уреди

Dear user Kiril Simeonovski.

I am KOKUYO from WAM team. Congratulation for your succcess in holding WAM 2020 in your project. Could you kindly provide us the list of qualified participants? We will send out the google form for postcard as soon as we receive the list.

Looking forward to hearing from you soon.

Best regards,

--KOKUYO (разговор) 16:01, 13 февруари 2021 (CET)

@KOKUYO: Sure. Could you please give me additional guidelines where the list should be sent? Thanks. Best regards.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:54, 13 февруари 2021 (CET)
Here: info@asianmonth.wiki--KOKUYO (разговор) 17:02, 13 февруари 2021 (CET)

Wikipedia Asian Month 2020 PostcardУреди

Dear Participants, Jury members and Organizers,

Congratulations!

It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2020, the sixth Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2020. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap! For tracking the progress of postcard delivery, please check this page.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.02

Attn.Уреди

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administrators%27_noticeboard/Incidents#About_user_Jingiby Да ве замолам да реагирате админите на МК вики овој корисник едно време беше блокиран на Мк вики ама продолжува со својата бугарска пропаганда на Англиската верзија Со почит--77.28.169.134 (разговор) 20:16, 12 април 2021 (CEST)

мала помошУреди

Здраво Кирил,

Наидов на неколку технички проблеми при ажурирање на некои предлошки и статии. На пример погледни што ми дава во статијата Норвешка шума. Шаблонот Lua како да е проблематичен или така ми се чини?

Почна да ја ажурирам и оваа Предлошка:ЕУ теми, но имам проблем со sidebar-от.

Дали можеш некако да ми помогнеш или да ме упатиш до некој/нешто што би можело да ми помогне?

Однапред ти благодарам за каква било сугестија,

--Макс(разговор) 16:11, 25 мај 2021 (CEST)

@SmartM&M: Здраво Макс, истиот проблем го забележувам и јас во многу статии, но искрено не знам во што е работата и зошто се јавува. Можеби Бојан ќе знае за што се работи и како да се реши. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:14, 25 мај 2021 (CEST)
Здраво. Проблемот е во некакво несогласување на синтаксата помеѓу англиската и нашата Википедија, но кој не се решава со просто подновување на кодот; имаат направено некои подлабоки структурни измени кои мене ми се вон дофат како лаик. Предлагам да не се користи предлошкава сè додека не пронајдам начин да ја средиме работата. Поздрав. --Б. Јанкулоски ([[Разговор со корисник:|разговор]]) 00:51, 26 мај 2021 (CEST)
@Bjankuloski06: Фала ви на двајцата! Се надевам ќе се среди бргу!

МолбаУреди

Почитуван Кирил, ако имаш време Те молам направи страна за Љупчо Коцарев на Хрватската Википедија. Јас се обидов но прави проблем со „само потврдени корисници". Однапред благодарен.178.148.104.181 (разговор) 23:33, 11 јули 2021 (CEST)

Дополнение, се обидов и на sh.wiki но добив бесмилсен одговор https://sh.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_korisnikom:Igor_Windsor .178.148.104.181 (разговор) 23:39, 11 јули 2021 (CEST)