Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1713  Франсис Левис — американски пејач.
1768  Жозеф Фурје — француски математичар и физичар.
1801  Марија Тереза од Тосканакралица на Сардинија.
1806  Бенито Хуарез — претседател на Мексико.
1817  Жозеф Пуларт — белгиски архитект.
1839  Модест Мусоргски — руски композитор.
1881  Роже Мартен ди Гар — француски писател, добитник на Нобеловата награда во 1937 година.
1887  Лајош Касак — унгарски писател и сликар.
1913  Иван Горан Ковачиќ — хрватски поет.
1920  Ерик Ромер — француски режисер.
1931  Блаже Ристовски — македонски историчар и академик.
1935  Томас Шапкот — австралиски поет, романописец и драматург.
1942  Киро Донев — македонски писател за деца.
1949  Славој Жижек — словенечки марксистички филозоф.
1954  Ирфан Беќур — македонски поет.
1958  Марлиз Гер — германска атлетичарка.
1960  Ајртон Сена — бразилски возач, светски првак во „Формула 1“.
1961  Лотар Матеус — германски фудбалер.
1962  Метју Бродерик — американски глумец.
1963  Роналд Куман — холандски фудбалер и тренер.
1967  Мирослав Пецарски — српски и југословенски кошаркар.
1968  Скот Вилијамс — американски кошаркар.
1980  Роналдињо — бразилски фудбалер.
1988  Адријан Курек — полски велосипедист.
1991  Антоан Гризман — француски фудбалер.
1991  Ника Пилиев — руски фудбалер.
1992  Каролина Плишкова — чешка тенисерка.
1993  Лука Митровиќ — српски кошаркар.
1997  Тини Стосел — аргентинска пејачка и глумица.