Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1693  Климент XIIIримски папа.
1475  Микеланџелоиталијански вајар, сликар, градител и поет.
1765  Жозеф Нисефор Ниепс — француски пронаоѓач, првенец на фотографијата.
1850  Томаш Масарик — чешки социолог, филозоф и политичар.
1864  Александар Радев — македонски деец и бугарски политичар.
1872  Пит Мондријан — холандски сликар и теоретичар.
1875  Морис Равел — француски композитор.
1926  Ернст Оцвирк — австриски фудбалер.
1936  Ристо Миљановски — македонски писател.
1937  Валентина Владимировна Терешкова — советски космонаут.
1951  Ненад Стекиќ — српски и југословенски атлетичар.
1952  Тоде Илиевски — македонски писател.
1953  Благоја Стефановски — македонски политичар.
1959  Илија Велев — македонски писател.
1959  Лучано Спалети — италијански фудбалер и тренер.
1959  Владимир Талески — македонски поет, раскажувач.
1960  Иван Лендл — чешки и американски тенисер.
1980  Лора Припон — американска глумица.
1984  Матје Фламини — француски фудбалер.
1987  Елени Фуреира — грчка пејачка.
1997  Александар Соболев — руски фудбалер.
1999  Роланд Араухо — уругвајски фудбалер.