Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1566  Карло Џезуалдо — италијански композитор.
1879  Ото Хан — добитник на Нобеловата награда за хемија.
1899  Мато Ловрак — хрватски писател.
1907  Константин Караманлис — грчки политичар.
1929  Ебе Камарго — бразилска глумица, водителка и пејачка.
1938  Милан Галиќ — српски и југословенски фудбалер.
1941  Христо Крстевски — македонски писател и есеист.
1949  Теофило Кубилјас — перуански фудбалер.
1951  Џејмс Вилијамс — американски џез-музичар.
1960  Бак Вилијамс — американски кошаркар.
1977  Петар Ангелов — македонски ракометар.
1990  Петра Квитова — чешка тенисерка.
1995  Марко Гудуриќ — српски кошаркар.
1997  Тијана Бошковиќ — српска одбојкарка.
2006  Ворен Заир-Емери — француски фудбалер.