Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
972  Робер II Побожниоткрал на Франција.
1785  Луј XVIIкрал на Франција.
1845  Вилхелм Конрад Рендген — германски физичар.
1886  Лудвиг Мис ван ден Рое — германско-американски архитект.
1891  Лајош Зилахи — унгарски писател.
1911  Вероника Тушнова — советска и руска поетеса.
1918  Борис Чипан — македонски архитект.
1921  Иван Рабузин — хрватски сликар.
1927  Мстислав Ростропович — советски и руски виолончелист.
1949  Дубравка Угрешиќ — хрватска писателка.
1951  Сања Илиќ — српски композитор и музичар.
1953  Анимари Мозер-Прел — австриска скијачка.
1963  Квентин Тарантино — американски режисер.
1966  Жарко Паспаљ — српски и југословенски кошаркар.
1969  Мараја Кери — американска пејачка.
1983  Василиј Кошечкин — руски хокеар.
1986  Мануел Ноер — германски фудбалски голман.
1990  Наталија Санчес — шпанска глумица и пејачка.
1990  Хоселу — шпански фудбалер.
1994  Виктор Ангелов — македонски фудбалер.