Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1452  Фернандо II Арагонски — шпански владетел.
1503  Фердинанд Iцар на Светото Римско Царство.
1628  Марчело Малпиги — италијански доктор, анатом и биолог.
1845  Александар IIIцар на Русија.
1872  Христо Матов — македонски револуционер.
1878  Леонид Јанков — македонски револуционер.
1880  Владислав Петковиќ - Дис — српски поет.
1892  Грегори Ла Кава — американски филмски режисер.
1925  Александар Зацепин — советски и руски композитор.
1928  Сара Монтиел — шпанска пејачка и глумица.
1936  Димитар Гогов — македонски поет.
1936  Сеп Блатер — швајцарски фудбалски администратор, претседател на ФИФА.
1939  Ирина Прес — советска атлетичарка.
1940  Чак Норис — американски глумец.
1942  Благоја Лактински — македонски поет.
1952  Морган Цвангираи — премиер на Зимбабве.
1957  Осама бин Ладен — саудиски терорист, основач на Ал-Каеда.
1958  Шерон Стоун — американска глумица.
1964  Тони Полстер — австриски фудбалер.
1964  Нене Чери — американска поп-пејачка.
1967  Фадил Руфати — поранешен член на ОНА.
1968  Микеле Парамати — италијански фудбалер.
1973  Џон Лекомп — американски музичар.
1975  Валентина Радуловиќ — македонска ракометарка.
1988  Иван Ракитиќ — хрватски фудбалер.
1996  Келечи Ихеаначо — нигериски фудбалер.