Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1133  Хенри IIанглиски крал.
1512  Герард Меркатор — првиот човек којшто го има претставено светот на географска карта.
1569  Џовани Батиста Тјеполофрескосликар од „Великиот маниризам“.
1658  Антуан Ломе де Ламот-Кадилак — основач на Детроит.
1862  Зигберт Тараш — германски шаховски велемајстор.
1871  Роза Луксембург — организаторка на полското и на германското работничко двиење.
1903  Златко Шнајдер — хрватски и југословенски комунист, секретар на СКОЈ.
1915  Венко Марковски — македонски и бугарски поет.
1918  Џејмс Тобин — американски економист, добитник на Нобеловата награда.
1922  Пјер Паоло Пазолини — италијански режисер и писател.
1926  Лазо Милошевски — југословенски и македонски атлетичар.
1944  Ристо Шанев — македонски поет и писател.
1949  Благоја Ристески - Платнар — македонски поет.
1952  Петар Борота — југословенски и српски фудбалер.
1957  Марк Е. Смит — англиски рок-музичар.
1968  Илирјан Бекири — македонски политичар.
1974  Јенс Јеремис — германски фудбалер.
1974  Ева Мендес — американска глумица.
1976  Шарунас Јасикевичиус — литвански кошаркар.
1985  Дејвид Маршал — шкотски фудбалски голман.
1993  Фред — бразилски фудбалер.
1994  Кенан Караман — турски фудбалер.
1998  Мерих Демирал — турски фудбалер.