Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1685  Џорџ Беркли — ирски филозоф.
1824  Густав Кирхоф — германски физичар.
1863  Габриеле Данунцио — италијански поет.
1881  Мустафа Кемал Ататурк — прв турски претседател.
1889  Васлав Нижински — руски балетан и кореограф.
1898  Рибејро Коуто — бразилски писател и дипломат.
1913  Петар Богданов - Кочко — македонски композитор и оперски пејач (тенор).
1922  Џек Керуак — американски писател.
1923  Владек Шејбал — полски глумец († 1992).
1927  Гајо Петровиќ — хрватски марксистички филозоф.
1941  Јосип Скоблар — хрватски и југословенски фудбалер.
1946  Лајза Минели — американска глумица и пејачка.
1948  Џејмс Тејлор — американски поп-музичар.
1950  Хавиер Клементе — шпански фудбалер и тренер.
1957  Патрик Батистон — француски фудбалер.
1962  Андреас Кепке — германски фудбалски голман.
1962  Зоран Чутура — хрватски и југословенски кошаркар.
1971  Драгутин Топиќ — српски и југословенски атлетичар.
1987  Максвел Холт — американски одбојкар.
1989  Нејтан Хас — австралиски велосипедист.
1990  Илија Несторовски — македонски фудбалер.
1990  Никита Алексеев — руски одбојкар.
1997  Дин Хендерсон — англиски фудбалски голман.