Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1188  Бланка Кастиљска — сопруга на кралот Луј VIII.
1678  Антонио Вивалдивенецијански свештеник и композитор.
1878  Петар Успенски — руски филозоф.
1927  Перо Квргиќ — хрватски глумец.
1934  Александар Митевски — македонски поет.
1935  Бент Ларсен — дански шахист.
1947  Јан Гарбарек — норвешки џез-музичар.
1951  Кени Далглиш — шкотски фудбалер и тренер.
1954  Кетрин О'Хара — американска глумица.
1954  Франсоа Фијон — француски премиер.
1961  Теодосиј Спасов — бугарски џез-музичар.
1962  Мирсад Баљиќ — босански и југословенски фудбалер.
1965  Халед Хосеини — авганистански писател и лекар.
1967  Еван Дандо — американски рок-музичар.
1968  Киријакос Мицотакис — грчки политичар.
1974  Младен Крстаиќ — српски фудбалер и тренер.
1982  Лендон Донован — американски фудбалер.
1983  Зоран Балдовалиев — македонски фудбалер.
1985  Хрвоје Чале — хрватски фудбалер.
1990  Дрејмонд Грин — американски кошаркар.
1992  Бернд Лено — германски фудбалски голман.