Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1681  Георг Филип Телеман — германски барокен композитор.
1820  Виктор Емануел IIиталијански крал, прв монарх на обединета Италија.
1862  Вилхелм Бјеркнес — основач на метеорологијата како наука.
1866  Алексеј Троицки — руски шаховски велемајстор.
1879  Алберт Ајнштајн — германско-американски физичар.
1908  Коча Поповиќ — српски и југословенски офицер, политичар, филозоф и писател.
1913  Доминик Татарка — словачки писател.
1926  Карлос Кони — бразилски писател.
1927  Методија Симоновски — македонски етномузиколог и поет за деца.
1930  Бистрица Миркуловска — македонска писателка за деца.
1930  Томо Шијак — македонски сликар.
1932  Методија Фотев — македонски романописец и поет.
1933  Квинси Џонс — американски музичар и продуцент.
1933  Мајкл Кејн — англиски глумец.
1975  Стив Харпер — англиски фудбалер и тренер.
1978  Питер ван ден Хогенбанд — холандски пливач.
1979  Никола Анелка — француски фудбалер.
1988  Стефен Кари — американски кошаркар.