Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1544  Торквато Тасо — италијански поет.
1822  Жозеф Бертран — француски математичар.
1892  Артур Хонегер — француски композитор од швајцарско потекло.
1920  Благоја Ангеловски — македонски филмски работник.
1931  Драган Ѓаконовски - Шпато — македонски композитор, диригент и музички аранжер.
1931  Драгутин Аврамовски - Гуте — македонски академски сликар и графичар.
1945  Пири — шпански фудбалер.
1952  Даглас Адамс — англиски писател, драматург и музичар.
1961  Мирјана Ѓурица — југословенска ракометарка.
1978  Дидје Дрогбафудбалер од Брегот на слоновата коска.
1987  Танел Кангерт — естонски велосипедист.
1987  Стефано Пираци — италијански велосипедист.
1988  Фабио Коентрао — португалски фудбалер.
1991  Алесандро Флоренци — италијански фудбалер.
1993  Ентони Дејвис — американски кошаркар.
1994  Ендрју Робертсон — шкотски фудбалер.
1994  Ласе Андерсон — француски ракометар.