Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1480  Фернандо Магелан — португалски морепловец во служба на Шпанија.
1787  Георг Симеон Ом — германски физичар.
1926  Џери Луис — американски глумец.
1930  Изет Сарајлиќ — босански и југословенски поет.
1941  Бернардо Бертолучи — италијански режисер.
1950  Едхем Шљиво — босански и југословенски фудбалер.
1953  Ричард Сталман — американски информатичар, основач на движењето за Слободен Софтвер.
1959  Флејвер Флејв — американски рапер, член на групата „Паблик енеми“ (Public Enemy).
1989  Тео Волкот — англиски фудбалер.
1994  Џоел Ембид — камерунски кошаркар.