Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1590  Вилијам Брадфорд — англиски предводник на основачите на колонијата Плимут во Масачусетс.
1629  Алексеј I Романов — руски цар.
1813  Дејвид Ливингстон — шкотски истражувач на африканскиот континент.
1818  Петар Прерадовиќ — хрватски писател.
1873  Макс Регер — германски композитор, пијанист и музички педагог, претставник на доцниот романтизам.
1888  Јозеф Алберс — германско-американски сликар.
1900  Фредерик Жолио – Кири — француски физичар.
1910  Страхил Андреевски — македонски боксер.
1933  Филип Рот — американски писател.
1942  Салаедин Билал — македонски глумец од турска националност.
1943  Митко Маџунков — македонски писател.
1947  Глен Клоус — американска глумица.
1949  Валери Леонтјев — советски и руски поп-пејач.
1955  Брус Вилис — американски глумец.
1956  Егор Гајдар — руски економист.
1959  Тери Хол — англиски рок-музичар, член на групата The Specials
1960  Тодор Петров — македонски политичар.
1966  Ања Рупел — словенечка поп-пејачка, членка на групата Видеосекс.
1971  Лазар Еленовски — министер за одбрана на Република Македонија.
1976  Алесандро Неста — италијански фудбалер.
1976  Петар Грашо — хрватски поп-музичар.
1977  Емил Калешковски — македонски поет.
1979  Хидает Туркоглу — турски кошаркар.
1979  Иван Љубичиќ — хрватски тенисер.
1981  Коло Туре — фудбалер од Брегот на Слоновата Коска.
1981  Стив Камингс — британски велосипедист.
1987  Милош Теодосиќ — српски кошаркар.
1988  Максим Михајлов — руски одбојкар.
1993  Хаким Зијеш — марокански фудбалер.
1995  Ектор Белерин — шпански фудбалер.
1997  Рута Мејлутите — литванска пливачка.