Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 март
1749  Пјер Симон Лаплас — француски математичар, физичар и астроном.
1868  Дитрих Екарт — германски политичар, клучен во почетоците на Националсоцијалистичката партија.
1900  Ерих Фром — германски филозоф и психоаналитичар.
1908  Џоан Крафорд — американска глумица.
1910  Акира Куросава — јапонски филмски режисер.
1912  Вернер фон Браун — германски физичар.
1931  Виктор Корчној — руски шахист.
1940  Ристо Шишков — македонски театарски, филмски и телевизиски артист.
1946  Драган Кресоја — српски и југословенски режисер.
1949  Рик Окасек — американски пејач, музичар и музички продуцент.
1953  Чака Кан — американска пејачка.
1953  Ивица Шурјак — хрватски и југословенски фудбалер.
1955  Мозис Малоун — американски кошаркар.
1956  Жозе Мануел Барозо — португалски политичар, претседател на Европската комисија.
1960  Даворин Боговиќ — хрватски пејач, член на рок-групата „Прљаво казалиште“.
1962  Стив Редгрејв — британски веслач.
1968  Фернандо Јеро — шпански фудбалер.
1968  Дамон Албарн — англиски пејач.
1970  Џани Инфантино — швајцарско-италијански фудбалски администратор, претседател на ФИФА.
1973  Џејсон Кид — американски кошаркар и тренер.
1973  Јержи Дудек — полски фудбалски голман.
1977  Трајче Стојанов — македонски филозоф.
1978  Валтер Самуел — аргентински фудбалер.
1984  Луис Анхел Мате — шпански велосипедист.
1985  Џонатан Ивер — француски велосипедист.
1989  Ерик Максим Шупо-Мотинг — германско-камерунски фудбалер.
1990  Гордон Хејворд — американски кошаркар.
1992  Кајри Ирвинг — американски кошаркар.
1995  Озан Туфан — турски фудбалер.