Џиро д’Италија 2017 - етапа 12 до етапа 21

список на статии на Викимедија

Џиро д’Италија 2017 започнала на 5 мај, а етапата 12 се случила на 18 мај. Трката започнала во Алгери на островот Сардинија.

Легенда
     Го означува предводникот во генералниот пласман      Го означува предводникот во планинскиот пласман
     Го означува предводникот во бодовниот пласман      Го означува предводникот во пласманот за млад возач
   и.в. означува дека возачот поминал низ завршната линија во иста група како оној кој го добил времето над него и поради тоа му било доделено истото завршно време.

Етапа 12 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Фернандо Гавирија  Квик-Степ Флорс5ч 18' 55
2.   Јакуб Маречко Вилиер Триестина-Селе Италија+ 0
3.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
4.   Фил Баухаус Тим ДСМ+ 0
5.   Максимилијано Ричезе Квик-Степ Флорс+ 0
6.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
7.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 0
8.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 0
9.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
10.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ52ч 41' 08
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 23
3.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 38
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 40
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2' 47
6.   Андреј Амадор Мовистар+ 3' 05
7.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 3' 56
8.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 59
9.   Танел Кангерт Астана+ 3' 59
10.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 17
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Фернандо Гавирија  Квик-Степ Флорс3ч 47' 45
2.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
3.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
4.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 0
5.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
6.   Ридигер Зелиг Бора-Хансгрое+ 0
7.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 0
8.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 0
9.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 0
10.   Вјачеслав Кузнецов Катјуша-Алпесин+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ56ч 28' 53
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 23
3.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 38
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 40
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2' 47
6.   Андреј Амадор Мовистар+ 3' 05
7.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 3' 56
8.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 59
9.   Танел Кангерт Астана+ 3' 59
10.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 17
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ3ч 02' 34
2.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 3
3.   Микел Ланда Тим Скај+ 9
4.   Наиро Кинтана Мовистар+ 14
5.   Тибо Пино ФДЖ+ 35
6.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 41
7.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 43
8.   Франко Пелицоти Бахреин-Мерида+ 43
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 46
10.   Танел Кангерт Астана+ 46
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен   Тим ДСМ59ч 31' 17
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 47
3.   Тибо Пино ФДЖ+ 3' 25
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 3' 40
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 24
6.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 4' 32
7.   Танел Кангерт Астана+ 4' 55
8.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 4' 59
9.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 5' 28
10.   Андреј Амадор Мовистар+ 5' 36
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс4ч 16' 51
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 0
3.   Тибо Пино ФДЖ+ 0
4.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 0
5.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 0
6.   Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 0
7.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 0
8.   Том Димулен   Тим ДСМ+ 0
9.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 0
10.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен   Тим ДСМ63ч 48' 08
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 41
3.   Тибо Пино ФДЖ+ 3' 21
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 3' 40
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 24
6.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 4' 32
7.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 4' 59
8.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 5' 18
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 6' 01
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 7' 03
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида6ч 24' 22
2.   Микел Ланда Тим Скај+ 0
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 12
4.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 24
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 34
6.   Давиде Формоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 26
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 1' 35
8.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 1' 35
9.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 1' 35
10.   Тибо Пино ФДЖ+ 1' 35
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ70ч 14' 48
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 31
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 12
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 38
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 40
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 05
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 49
8.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 4' 35
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 6' 20
10.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 7' 00
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Пјер Ролан ЕФ Едукејшн-ИзиПост5ч 42' 56
2.   Руј Кошта ОАЕ Емирати+ 24
3.   Горка Исагире Мовистар+ 24
4.   Рори Сатерленд Мовистар+ 24
5.   Matteo Busato Вилиер Триестина-Селе Италија+ 24
6.   Дрис Девенинс Квик-Степ Флорс+ 24
7.   Феликс Гросшартнер ЦЦЦ Спранди Полковице+ 24
8.   Омар Фраиле Дименжн Дата+ 24
9.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 24
10.   Жилиен Бернар Трек-Сегафредо+ 24
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ76ч 05' 38
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 31
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 12
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 38
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 40
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 05
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 49
8.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 4' 35
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 6' 20
10.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 6' 33
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим3ч 54' 01
2.   Микел Ланда  Тим Скај+ 0
3.   Тибо Пино ФДЖ+ 8
4.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 8
5.   Јан Хирт ЦЦЦ Спранди Полковице+ 11
6.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 24
7.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 34
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 34
9.   Том Димулен  Тим ДСМ+ 1' 06
10.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 06
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ80ч 00' 48
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 31
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 12
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 1' 36
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 58
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 2' 07
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 17
8.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 5' 48
9.   Адам Јејтс  Орика-Скот+ 7' 06
10.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 7' 34
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Микел Ланда Тим Скај4ч 53' 00
2.   Руј Кошта ОАЕ Емирати+ 1' 49
3.   Пјер Ролан ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 54
4.   Пељо Билбао Астана+ 2' 12
5.   Себастијан Енао Тим Скај+ 3' 06
6.   Евгениј Шалунов Гаспром-РусВело+ 3' 51
7.   Луис Леон Санчес Астана+ 3' 51
8.   Matteo Busato Вилиер Триестина-Селе Италија+ 5' 05
9.   Лоренцо Рота Бардијани ЦСФ+ 5' 05
10.   Илија Кошевој Вилиер Триестина-Селе Италија+ 6' 44
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Наиро Кинтана  Мовистар85ч 02' 40
2.   Том Димулен Тим ДСМ+ 38
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 43
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 53
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 21
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 30
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 48
8.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 6' 35
9.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 7' 03
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 7' 37
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Тибо Пино ФДЖ4ч 57' 58
2.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 0
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 0
4.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 0
5.   Наиро Кинтана Мовистар+ 0
6.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 15
7.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 15
8.   Себастјен Рајхенбах ФДЖ+ 15
9.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 15
10.   Том Димулен Тим ДСМ+ 15
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Наиро Кинтана  Мовистар90ч 00' 38
2.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 39
3.   Тибо Пино ФДЖ+ 43
4.   Том Димулен Тим ДСМ+ 53
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 15
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 30
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 03
8.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 6' 50
9.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 7' 18
10.   Давиде Формоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 12' 18
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Јос ван Емден Лото НЛ-Џамбо33' 08
2.   Том Димулен Тим ДСМ+ 15
3.   Мануел Квинцијато БМЦ Рејсинг Тим+ 27
4.   Васил Кириенка Тим Скај+ 31
5.   Џои Роскопф БМЦ Рејсинг Тим+ 35
6.   Јан Барта Бора-Хансгрое+ 39
7.   Георг Прајдлер Тим ДСМ+ 51
8.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 54
9.   Јан Тратник ЦЦЦ Спранди Полковице+ 56
10.   Андреј Амадор Мовистар+ 1' 02
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ90ч 34' 54
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 31
3.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 40
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 1' 17
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 56
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 11
7.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 3' 41
8.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 7' 04
9.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 8' 10
10.   Давиде Формоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 15' 17
11.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 18' 06
12.   Јан Хирт ЦЦЦ Спранди Полковице+ 20' 49
13.   Максим Монфор Лото-Судал+ 21' 59
14.   Дарио Каталдо Астана+ 24' 40
15.   Себастјен Рајхенбах ФДЖ+ 28' 11
16.   Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 35' 50
17.   Микел Ланда  Тим Скај+ 37' 09
18.   Андреј Амадор Мовистар+ 37' 49
19.   Ибер Дипон АГ2Р Ла Мондијал+ 38' 45
20.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 57' 13
Извор: ProCyclingStats


Наводи уреди

Надворешни врски уреди