Евровизија 1966

Евровизија 1966 е 11. издание на Евровизија. Се одржа во Луксембург, Луксембруг на 05.03.1966 г. Ппобедик беше Австрија со песната “Puppet on a String” од Udo Jürgens

Eurovision Song Contest Logo 1966.svg Лого на Евровизија 1966