Евровизија 1979 е 24. издание на Евровизија. Се одржа во Ерусалим, Израел на 31.03.1979 г. Победник беше Израел со песната “Gali Atari and Milk and Honey” од

Меѓународен конгресен центар, Ерусалим - место на натпреварот во 1979 година.

Eurovision Song Contest Logo 1979.svg Лого на Евровизија 1979