Евровизија 1978 е 23. издание на Евровизија. Се одржа во Париз, Франција на 22.04.1978 г. Победник беше Израел со песната “A-Ba-Ni-Bi (א-ב-ני-בי)” од Izhar Cohen and the Alphabeta

Конгресна палата – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1978.svg Лого на Евровизија 1978