Евровизија 1970 е 15. издание на Евровизија. Се одржа во Амстердам, Холандија на 21.03.1970 г. Победник беше Ирска со песната “All Kinds of Everything” од Dana

Конгресен центар во Амстердам, место на одржување на настанот

Eurovision Song Contest Logo 1970.svg Лого на Евровизија 1970