Евровизија 1981 е 26. издание на Евровизија. Се одржа во Даблин, Ирска на 04.04.1981 г. Победник беше Обединетото Кралство со песната “Making Your Mind Up” од Bucks Fizz

РДС Симонскорт – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1981.svg Лого на Евровизија 1981