Евровизија 1992 е 37. издание на Евровизија. Се одржа во Малме, Шведска на 09.05.1992 г. Победник беше Ирска со песната “Why Me?” од Linda Martin

Малме – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1992.svg Лого на Евровизија 1992