Евровизија 1977 е 22. издание на Евровизија. Се одржа во Лондон, Обединетото Кралство на 07.05.1977 г. Победник беше Франција со песната “L'oiseau et l'enfant” од Marie Myriam

Eurovision Song Contest Logo 1977.svg Лого на Евровизија 1977