Евровизија 1987 е 32. издание на Евровизија. Се одржа во Брисел, Белгија на 09.05.1987 г.

Палата на бриселскиот изложбен центар – место каде се одржал настанот.

Победник беше Ирска со песната “Hold Me Now” од Џони Логан.