Евровизија 1965 е 10. издание на Евровизија. Се одржа во Неполи, Италија на 20.03.1965 г. Победник беше Луксембург со песната "Pouppé de Cire, Pouppé de Son” од France Gall

Концертна сала во Неапол, место каде бил одржан настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1965.svg Лого на Евровизија 1965