Евровизија 1957 е 2. издание на Евровизија. Се одржа во Франфурт, Германија на 3.3.1957 год. Ппобедик беше Холандија со песната “Dors, mon amour” од Corry Brokken

Eurovision Song Contest Logo 1957.svg Лого на Евровизија 1957