Евровизија 1958 е 3. издание на Евровизија. Се одржа во Хилверсум, Холандија на 12.03.1958 г. Победник беше Франција со песната “Dors, mon amour” од André Claveau

Студио АВРО, место каде бил одржан настанот

Eurovision Song Contest Logo 1958.svg Лого на Евровизија 1958