Евровизија 1994 е 39. издание на Евровизија. Се одржа во Даблин, Ирска на 30.04.1994 г. Победник беше Ирска со песната “Paul Harrington and Charlie McGettigan” од Paul Harrington and Charlie McGettigan

Арена Даблин – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1994.svg Лого на Евровизија 1994