Евровизија 1959 е 4. издание на Евровизија. Се одржа во Кан, Франција на 11.03.1959 г. Победник беше Холандија со песната “Een Beetje” од Teddy Scholten

Фестивален и конгресен дворец, место каде бил одржан настанот

Eurovision Song Contest Logo 1959.svg Лого на Евровизија 1959