Евровизија 1976 е 21. издание на Евровизија. Се одржа во Хаг, Холандија на 03.04.1976 г. Победник беше Обединетото Кралство со песната “Save Your Kisses for Me” од Brotherhood of Man

Холандски конгресен центар – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1976.svg Лого на Евровизија 1976