Евровизија 1991 е 36. издание на Евровизија. Се одржа во Рим, Италија на 04.05.1991 г. Победник беше Шведска со песната “Fångad av en stormvind” од Carola

Чинечита – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1991.svg Лого на Евровизија 1991