Евровизија 1999 е 44. издание на Евровизија. Се одржа во Ерусалим, Израел на 29.05.1999 г. Победник беше Шведска со песната “Take Me to Your Heaven” од Charlotte Nilsson

Меѓународен конгресен центар – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1999.svg Лого на Евровизија 1999