Евровизија 1995

Евровизија 1995 е 40. издание на Евровизија. Се одржа во Даблин, Данска на 13.05.1995 г. Ппобедик беше Норвешка со песната “Secret Garden” од Secret Garden

Eurovision Song Contest Logo 1995.svg Лого на Евровизија 1995