Евровизија 1964

Евровизија 1964 е 9. издание на Евровизија. Се одржа во Копенхаген, Данска на 21.03.1964 г. Победник беше Италија со песната “Non hó l'età” од Gigliola Cinquetti

Лого 1964
Концертна сала Тиволи-2
Концертна сала Тиволи-2

Eurovision Song Contest Logo 1964.svg Лого на Евровизија 1964